Jing Foon Yu

Jing Foon Yu

Wie?

Hallo, ik ben Jing. Een zelfstandig ondernemer. Een strategisch creatief denkende ontwerper. Een presentatietalent. Met sterke communicatiekwaliteiten en een groot probleemoplossend vermogen.

In een wereld waarin de verschillen tussen mensen groter lijken dan ooit, help ik mensen elkaar te begrijpen. Help ik mensen te vertellen wat ze willen zeggen. Ik help door het ontwerpen van heldere beeldtaal.

Mijn missie

Als 7-jarige deed ik mijn best om mijn twee werelden te begrijpen. De wereld thuis en de wereld daarbuiten. Beide met hun eigen taal, culturele waarden en normen. Ik snapte vaak niet wat ik zag of hoorde. Mijn ouders waren de Nederlandse taal niet machtig. Ze konden mij niet helpen in situaties waarin ik mijzelf soms bevond.
Ik was altijd aan het proberen om mijn wereld te duiden, te begrijpen. Als ik het niet begreep via woorden dan probeerde ik aanvullende informatie te vinden. Zoals het lezen van lichaamstaal, als een frons of een opgetrokken mondhoek.

Inmiddels ben ik velen jaren verder. En nog steeds ben ik aan het vertalen, aan bruggen aan het bouwen tussen mensen. Maar dit keer zit mijn rugzak vol ontwerpersvaardigheden, vol met communicatietechnieken. In een wereld waarin de verschillen tussen mensen groter lijken dan ooit, help ik mensen elkaar te begrijpen. Help ik mensen te vertellen wat ze willen zeggen. Ik help door het ontwerpen van heldere beeldtaal. Beeldtaal die helpt in situaties waar taal nog fluïde is, waar teksten zich nog aan het vormen zijn. Of in situaties waar taal een barrière vormt tussen verschillende stakeholders.

Ik werk graag samen met…

Veranderkundigen en organisatiecoaches met een vooruitziende blik. Die ontwerpen als een strategisch middel willen inzetten om een organisatie in beweging te krijgen.

Opdrachtgevers die niet bang zijn voor moeilijke vragen. Die snappen dat een succesvolle en prettige samenwerking gebaseerd is op wederzijds respect, vertrouwen en teamwork.

Multidisciplinaire teams met slagkracht. Waar kennis en kunde van de hele organisatie aanwezig is.

En daarnaast?

Geniet ik enorm van om te rommelen in de tuin. Ik ben een wanna-be tuinvrouw. 🙂
Ik lees graag. Momenteel heb ik overal in huis half gelezen boeken liggen, zoals Pok Pok, Sweet, Are we there yet en The Whizzmob and the Grenadine Kid. Ik hou van koken en dan met vrienden en familie uitgebreid tafelen. Daarnaast ga ik graag naar buiten en doe ik aan yoga.

Wat zeggen andere mensen?

De samenwerking met Jing is altijd zeer prettig. Ze reageert direct op vragen en zorgt dat deadlines gehaald worden. Ze heeft enorme creatieve ideeën en weet ons daarin mee te nemen. Door haar sturing en medewerking hebben we een prachtig eindproduct kunnen afleveren waar we met z’n allen heel erg trots op zijn.

Ellen Heijligers, Operationeel manager

Ik vind je heel goed meedenken, proactief maar niet te opdringerig. Als jij iets belooft dan lever je ook. Heel betrouwbaar dus, en heel goede kwaliteit. Alles ziet er altijd top uit. Je kunt zowel meedenken over concepten als zorgen voor een spic en span uitvoering. Je houdt planningen heel goed in de gaten.

Moniek Wolters, loopbaan-, management- & lifecoach

Onze samenwerking is prettig. Je kan ideeën en wensen vertalen naar concrete producten. Tegelijk ben je kritisch, en adviseer je waar nodig om iets niet te doen. Of anders. Je hebt begrip & inzicht in commerciële belangen & overwegingen. Je hebt voor ons het hele bedrijf, van bedrijfskleding tot drukwerk, van inrichting tot visitekaartje vorm gegeven. Je bewaakt dit proces, zodat het één geheel blijft.

Woody van der Kaaden, apotheker

Jing is ambitieus, leergierig, altijd positief, pro-actief en een plezier om mee samen te werken.

Aad van Dommelen, Graphic Design Professional, Type Designer

I have known Jing for almost 5 years through work and had the opportunity working with her closely on a few exciting projects.
She is not only a true talent in the creative world, but also always pleasant and professional to deal with. As an entrepreneur, Jing already has the essential characteristics: smart and analytic, fast and responsive, sharp yet compassionate. She applies those essential characteristics to her work in an enabling and result-driven manner. Let’s say Jing always gets things done!
Additionally, I enjoy working with Jing for her teamwork attitude, humbleness and grace in supporting all who request her valuable inputs.

Mandy Luo, Chief Actuary & Head of Data Analytics