Visual Thinking bij de VG Hackathon

Opdrachtgever
Siza, Hackathon Team
Locatie
Nijmegen, Utrecht
Duur project
1 week
categorie
Visual Design Thinking facilitatie, ontwerp, tekst & illustratie van de Pitch
wat wil je bereiken?

Ik wil graag creatieve oplossingen en visualisaties gedurende de Hackathon week om ons voorstel naar een hoger niveau te tillen.

Context

De allereerste VG Hackathon vond plaats in april 2018. Het doel? Versnellen én versterken van de innovatiekracht binnen de Verstandelijk Gehandicapten sector. Siza zocht een Visual Thinker om het team bij te staan tijdens de week. Ze zochten iemand die rake vragen kon stellen, kon visualiseren, illustreren en ontwerpen.

Anneloes-presenteert-pitch

oplossing

Wat een te gekke week was dit! Het waren hele lange dagen, maar ik had het voor geen goud willen missen. Ik heb het Siza team kunnen helpen door heel kritisch te kijken naar de onderzoeksvraag. Gedurende het ontwikkel traject heb ik ook met het oog van een een ‘buitenstaander’ meegekeken. Hoe vertellen we ons verhaal? Wat heb ik eraan? Hoe laten we zien wat de impact is?

Daarnaast bleek in het begin van de week dat mijn Design Thinkers facilitatie ervaring erg goed van pas kwam. Ik heb een deel van de sessies gefaciliteerd. En heb ik ook samen met de projectleiders de dagprogramma gemaakt voor de rest van de week.

Einde van de week was het tijd voor de PITCH bij het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Ik heb meegeschreven aan de Pitch, geillustreerd én ontworpen. Klare taal en helder beeld in 10 slides.

op bezoek bij een kleuter
Op bezoek bij een woonlocatie voor gehandicapte jonge kinderen.

Box voor de kleuters
Box voor de kleuters.

Het dagprogramma wordt gemaakt
Het dagprogramma wordt gemaakt.

Reacties Team Siza

Je weet op een prettig manier de groep te organiseren. Je luistert goed en stelt goede vragen. Jij weet de vinger op de zere plek te leggen en de essentie eruit te halen.

Zo fijn om met jou samen te werken. De PITCH vertelt echt ons verhaal en waar wij de afgelopen week zo hard aan hebben gewerkt!

De VG held komt helpen
Slide uit de PITCH presentatie

visueel verslag van de dag 5
Visueel verslag gemaakt op dag 5, de laatste dag. PITCH dag in Utrecht bij het hoofdkantoor van de Rabobank.

#design thinking #design doing #facilitatie #creatief brein #siza #teamwork #VGhackathon2018 #ontwerpen #hackathon #innovatie #verbeeldingskrachtpatser #procesversoepelaar #pitch schrijven #illustraties #proces begeleiding

Lees de volgende casus over Caren zorgt meewerk sessies

Lees de vorige casus over Moderator bij Dutch Design Week