Visueel verslag + poster Siza

Opdrachtgever
Siza, team Vrijwillige Inzet
Locatie
Arnhem
Duur project
2 maanden
categorie
Visuele facilitatie, Ontwerp & illustratie
wat wil je bereiken?

Ik wil graag dat onze themadag Vrijwillige inzet in beeld wordt gebracht, zodat de deelnemers op een leuke manier kunnen terugkijken.

Context

Deze Siza themadag is om contactpersonen enthousiasmeren en om iets extra’s mee te geven. Wat het belang is van werken met vrijwilligers? Hoe kunnen we informatie met elkaar delen? Daarnaast zijn er workshops over creatief denken. Sommige deelnemers hadden wel ervaring met werken van vrijwilligers en anderen niet. Het team wilde ook graag een poster n.a.v. het beeldverslag. De poster praatplaat, kan als discussie starter gebruikt worden binnen de verschillende teams.

Poster vrijwillige inzet - themadag

oplossing

Ik had een rol papier mee genomen van ongeveer 3,5 meter lang. En deze samen met de organisatie opgehangen op een centrale plek. Van te voren had ik het programma van de dag ontvangen, zodat ik een beeld kon krijgen van de verschillende workshops en lezingen.
Bij het maken van een beeldverslag kies ik een tint voor de achtergrondkleur en een paar vaste kleuren om de tekening overzichtelijk te houden. Ik maak ook vooraf globaal een indeling van het papier met een ‘route’ voor de leesvolgorde. Ik vind het belangrijk om de dag weer te geven door middel van een aantal quotes en sitauties. Zodat je echt een goed beeld krijgt van wat er speelde.

Samen met de opdrachtgever heb ik de belangrijkste illustraties van het beeldverslag uitgekozen voor de poster. De illustraties heb ik bewerkt met Photoshop en Illustrator. De poster is op A2 formaat. Groot genoeg om gezien te worden in de werkkamers en handzaam genoeg om uit te delen.

welkom bij vrijwillige inzet themadag
Welkom bij thema dag – detail uit beeldverslag

Jing aan het werk bij het beeldverslag
Jing aan het werk

Hoe houd je vrijwilligers enthousiast? Detail uit beeldverslag
Hoe houd je vrijwilligers enthousiast? – detail uit beeldverslag

Reacties Team Vrijwillige Inzet Siza

Het was een feestje met jou te werken. Je luistert heel goed naar de vraag die je krijgt en denkt ook vooral goed mee. Je werkt zeer professioneel. Erg fijn!

Het eindresultaat is super, precies zoals we gehoopt hadden!

Het beeldverslag in de ruimte
Links aan de wand het beeldverslag in de ruimte

poster versie 1 met correcties
Poster versie 1 met correcties

#visueel beeldverslag #illustraties #grafischontwerp #visueel faciliteren #visual notes #ontwerp #poster #a2 #siza #vrijwillige inzet #themadag #beeldtaal